Utrke i biciklijade

MTB xco orlov krug

Krenula je kao utrka za Hrvatski kup, no već nakon nekoliko godina smo je počeli prijavljivati za UCI bodove koji vozačima omogućuju odlazak na Olimpijske igre i rangiranje na svjetskoj biciklističkoj listi pa je postala i međunarodna. Iz godine u godinu je postajala sve bolja, sve kvalitetnija te privlačila sve bolje vozače. UCI ima kategorije, a C1 je najbolje što se u Hrvatskoj može dobiti i što je prvi nivo nakon Svjetskog kupa. 

Staza „Orlov krug“ slovi kao jedna od tehnički najzahtjevnijih u Hrvatskoj i od natjecatelja zahtijeva maksimalnu fizičku spremu

gabrin maraton

U znak sjećanja na Gabrijela Skočića i njegove prijatelje vatrogasce koji su tragično poginuli kao članovi DVD Vodice na otoku Kornatu održava se biciklistički Gabrin Maraton. S namjerom da bude njemu u spomen postala je veliko i hvale vrijedno natjecanje koje svake godine okupi preko 200 biciklista.

 

pozdrav proljeću

BBK Orlov Krug već dugi niz godina organizira biciklijadu simbolično na prvi dan proljeća. Start biciklijade je s vodičke rive gdje se okuplja veliki broj ljubitelja prirode i biciklizma a sve skupa završava roštiljem i sportskim igrama na jednoj od lokacija u vodičkom zaleđu.