O nama

BBK Orlov Krug osnovan je krajem 1999. godine i okuplja mlade i ambiciozne zaljubljenike u brdski biciklizam. Članovi kluba su svojim ozbiljnim i ustrajnim treniranjem postigli zavidne rezultate. Osim odličnih rezultata, klub i njegovi članovi, godinama rade na promociji biciklizma u svojoj sredini, te su uredili kilometre prekrasnih biciklističkih staza iskoristivši na najoptimalniji mogući način prirodne predispozicije terena. Tako kod nas mogu uživati rekreativci, ali i sportaši dobre fizičke spreme.

Najzahtjevnija staza zasigurno je ona koja se pruža preko brda Orlov krug, koja se sastoji od nekoliko različitih dionica i zahtjeva kondiciju, spretnost, tehničku savršenost, brzinu i snagu. Druge su staze nešto lakše i nude dobar provod i uživanje u prirodi, arheološkim spomenicima i tradicijskim vrijednostima ovoga kraja.

Glavni cilj kluba je promicanje biciklizma kao izuzetno zdravog sporta koji, možda više od drugih sportova, nudi potpunu slobodu kretanja. Nije važno da li postoje ceste ili uređeni putevi, brdski biciklisti savladavaju nezamislive staze koje je ponekad teško proći i pješice. Svejedno je da li ste sami ili u društvu, bilo kada, jer niste ovisni o sportskim objektima ili terminima dvorana, bilo ljeti ili zimi. Sa željom da osvjestimo što veći broj ljudi i da približimo ovaj predivni sport mlađim generacijama, osim cross country E2 utrke, klub organizira i nekoliko manjih biciklističkih utrka tijekom godine.

Već 20 godina za redom organiziramo međunarodnu utrku koja se boduje za svjetske bodove, te je ujedno utrka Kupa Hrvatske. Utrka se tradicionalno vozi svake prve nedjelje u svibnju na stazi Orlov krug.
Do sada smo ugostili natjecatelje iz Slovenije, Mađarske, Austrije, Njemačke, Izraela, Cipra i naravno sve hrvatske klubove i vozače

o svemu pomalo Antonio Barišić 😉 u emisiji Šibenik u sridu

BRDSKO-BICIKLISTIČKI KLUB “ORLOV KRUG”

Predsjednik: Ivan Cukrov
Adresa: Hrvatskih boraca 34, HR-22211 Vodice
Kontakt: Ivan Cukrov, 095 8623156

OIB:68305164949
IBAN:HR0623900011199002795

Pošalji poruku